Проектът за бюджет на служебния кабинет, представен в събота, показа, че

...
Проектът за бюджет на служебния кабинет, представен в събота, показа, че
Коментари Харесай

Ако не се вдигнат данъците, държавата ще е на червено с 12 млрд. лв.

Проектът за бюджет на служебния кабинет, показан в събота, показа, че в случай че не се вдигнат налозите, страната ще е на алено с дефицит от 12 милиарда лв., разясниха по Нова тв Ваня Григорова стопански специалист, КТ " Подкрепа ", Лъчезар Богданов, основен икономист в Института за пазарна стопанска система и Васил Велев, ръководител на Асоциация на индустриалния капитал в България.

„ Няма оферти за обилни промени на налозите и осигуровките, това е главният проблем ”, посочи Ваня Григорова стопански специалист, КТ " Подкрепа ". Тя подсети, че двете най-големи партии в Народното събрание също реагираха остро на оферти от служебния кабинет бюджет за 2023г. с недостиг от 6.4%.

„ Точно хората, които доста упорстват да влезнем в Еврозоната, упорстват и за „ африкански ” налози ”, означи Григорова.

„ За пръв път от 25 години, може би и повече, имаме изпълнителна власт – в  частност Министерството на финансите, която не предлага финансова дисциплинираност ”, акцентира и Лъчезар Богданов, основен икономист в Института за пазарна стопанска система. По думите му излиза, че за 8 месеца нищо не се е трансформирало, защото са оповестени същите цифри за недостиг, както тогава.

„ Този свръхдефицит е при едни оптимистични прогнози за растежа на Брутният вътрешен продукт, доста по-висок, в сравнение с предвиждат интернационалните финансови институции и Българската национална банка ”, безапелационен е Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал в България.

Според него е необходимо да се режат разноски и да се търсят доходи.

" Трябва държавно управление на необятна парламентарна основа, което да одобри и някои непопулярни ограничения ", счита Велев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР